1. Proiectare 3D a părților componente ale avionului (30.000Euro)
În această etapă se vor reproiecta părțile componente ale aeronavei: structura, aripile, motorul termic Clerget 4V-50HP (1909), propulsorul, trenul de aterizare, ampenajul, elementele de legătură și control și restul de componente, folosind programul SOLIDWORKS.
2. Simulare CFD (50.000Euro)
Înainte de realizarea practică a aparatului va fi simulat pe calculator (Computational Fluid Dynamics-CFD), folosind programe profesionale, comportamentul propulsorului la mai multe regimuri de funcționare ale motorului Clerget, dar și modul în care aparatul rulază la decolare și zboară. Cu această ocazie vor fi estimate performanțele propulsorului, ale aripilor și ale întregului avion la diverse unghiuri de atac și va putea fi apreciată viteza necesară decolării.
3. Realizarea părților componente ale structurii (70.000Euro)
În această etapă se va construi efectiv fuselajul, aripa superioară, aripa inferioară, aripa de coadă, ampenajul în forma crucii Sf Andrei, carosajul propulsorului, elementele de legatură, trenul de aterizare și celelalte componente.
Având în vedere faptul că aeronava originală a fost executată în mare parte din lemn și placaj având părți din structura de rezistență de oțel, tehnologia folosită va fi pe cât posibil similară cu cea din 1910.
4. Realizarea propulsorului (90.000Euro)
Propulsorul prin reacție este esența avionului "Coandă 1910", ce funcționează după un principiu considerat revoluționar atunci, asigurând forța necesară pentru deplasarea aparatului fără a folosi elice.
În timpul programului AȘA CUM A FOST, propulsorul va fi reconstruit în totalitate pentru că cel original nu mai există.
Acesta este compus dintr-un motor termic Clerget 4V (1909) de 50HP, un multiplicator de turație, o "turbină" propulsivă (suflantă) în două variante constructive, injectoare și canalizație de reacție.
5. Realizarea elementelor de comandă și control (30.000Euro)
În această etapă se vor realiza părțile de comandă și control ale aeronavei: comanda propulsorului, comanda de deformare elastică a aripii, comanda trenului de aterizare, comanda ampenajului și alte mecanisme.
6. Testarea propulsorului la stand (50.000Euro)
După realizare și intergrare, propulsorul va fi testat la stand urmărind să i se stabilească performanțele și limitele de funcționare: turația maximă, vibrațiile și eficiența, ridicând pentru funcționarea la punct fix caracteristicile de forță, debit și consum.
7. Asamblarea avionului (10.000Euro)
În cadrul acestei etape părțile avionului realizate și testate (structură, propulsor, elemente de comandă și control) vor fi asamblate și testate fără ca motorul să fie pornit..
8. Testarea replicii funcționale a avionului Coandă 1910 (20.000Euro)
Va fi testată aeronava prin rulaje pe pistă pentru a verifica în ce condiții atingea viteza de decolare. În această fază a proiectului, nu se dorește realizarea unui zbor.

|